Warszawa 1923. Nakład Jana Fiszera. 13x19 cm, s.(4), 458, XVIII, oprawa introligatorska współczesna, półskórek ze złoceniami na grzbiecie. Stan dobry (wpisana ręcznie data wydania na str. tytułowej, rdzawe zaplamienia, kilka podkreśleń długopisem na jednej stronie).
W treści:
- Dyspozycje obiadów na każdy dzień roku.
- Obiad wystawny podczas zimy, wiosny, lata i jesieni.
- Obiady postne bez ryb w zimie oraz w czasie wiosny, lata i jesieni.
- Zupy.
- Rozmaite dodatki do zup.
- Sosy.
- Ciasto do pasztetów.
- Pasztety gorące i zimne.
- Paszteciki i pierogi ruskie.
- Wołowina.
- Cielęcina.
- Baranina.
- Wieprzowina.
- Drób.
- Zwierzyna.
- Ryby.
- Jarzyny.
- Różne mączne i jajeczne potrawy.
- Leguminy.
- Kremy, galarety itp.
- Kompoty.
- Sałaty.