Kraków [1927]. Wydawnictwo "Higiena Życia". 12x18,5 cm, str. 116, półpłócienna oprawa introligatorska. Stan bardzo dobry (delikatne otarcia oprawy, przybrudzenie ostatniej strony).
W treści: Jak się należy odżywiać? Najważniejsze artykuły spożywcze. Uwagi o potrawach surowych. Przepisy potraw i napojów witaminowych. Polewki jarzynowe. Polewki owocowe. Polewki inne. Polewki owocowe niegotowane. Mleko. Kwasek litewski i kwas buraczany. Jarzyny. Sałaty i jarzyny niegotowane. Soki jarzynowe surowe. Grochy. Grochy niegotowane. Jaja. Grzyby. Potrawy z grzybów na surowo. Makarony, kluski, naleśniki. Ryż. Kasze. Ziarno na surowo. Sok z ziarna surowego. Kompoty. Kompoty i sałaty owocowe, niegotowane. Soki owocowe, niegotowane. Orzechy i migdały, na surowo. Witaminowe torty i kremy. Sery. Witaminowe przekąski z chleba. Sosy. Spis obiadów. Złote myśli.